I et nyt og visionært samarbejde mellem Vallensbæk Kommune, Musikskolen og Sangens Hus sættes sangen i centrum for at styrke den sproglige indsats for børn i alderen 0-6 år. Det overordnede mål er at fremhæve og udnytte sammenhængen mellem sangens betydning og børns udvikling, hvilket tidligere samarbejde om opkvalificering af pædagoger og musiklærere har banet vejen for.
En del af samarbejdet inkluderer de specialiserede programmer Sangglad og Sangglad-mini, som henholdsvis henvender sig til børn i aldersgrupperne 3-6 år og 0-3 år. Disse programmer er designet med specifikke materialer og metodikker, der er nøje tilpasset børnenes udviklingstrin og læringsevner.
Fordelene ved at integrere sang i børns hverdag er mange. En sangfyldt dagligdag er ikke kun med til at give børnene et positivt selv- og relationsbillede, men sangen har også en konkret effekt på både motorik, gestik og sprogudvikling. Gennem sangens univers udvides børnenes ordforråd, og deres udtale bliver forbedret, hvilket understøtter et solidt fundament for deres fremtidige læring og udvikling.
For at implementere en stærk sangkultur i Vallensbæk, er der allerede taget flere initiativer i brug. Blandt andet har kommunen afholdt et kickoff event, der satte rammerne for, hvordan sangen kan blive en naturlig og integreret del af børnenes dagligdag i daginstitutioner og dagplejer. Yderligere findes der også en plan om at styrke det pædagogiske personales kompetencer gennem tema-aftenmøder og besøg af sangkonsulenter fra Sangens Hus. Dette tiltag er med til at sikre, at børnene mødes med en kvalificeret og engageret indsats, når det kommer til sang og musik.
Det er tydeligt, at Vallensbæk Kommune tager børns udvikling seriøst, hvor sang og musik får en central rolle i deres hverdag. Dermed bidrager kommunen ikke blot til børnenes sproglige udvikling, men også til en verden fyldt med glæde og musikalsk udfoldelse fra en tidlig alder.