Vallensbæk styrker ældreplejen med 22 nye værdighedsambassadører

Foto: Vallensbæk Kommune.
dato

Vallensbæk Kommune fejrer uddannelsen af 22 nye værdighedsambassadører til at forbedre ældreplejen

Vallensbæk Kommune har for nylig afsluttet et seks måneders uddannelsesforløb, hvor 22 værdighedsambassadører er blevet uddannet. Disse ambassadører kommer til at spille en vigtig rolle i at styrke ældreplejen lokalt. Fejringen af deres nye titler blev markeret med chokolade og alkoholfri champagne, hvor Susanne Ormstrup, som er chef for Pleje og Omsorg i kommunen, holdt en tale.

Uddannelsen blev igangsat i november 2023 og fortsatte frem til april 2024, i et samarbejde med Sundhedsstyrelsens Værdighedsrejsehold. De nyuddannede ambassadører repræsenterer en bred vifte af ældreplejen; herunder sygepleje, hjemmepleje og plejeboliger. Målet med programmet har været at fremme selvbestemmelse, livskvalitet og dagligt livs værdighed for ældre, gennem en dedikeret indsats for at forstå og imødekomme deres individuelle behov og ønsker.

Susanne Ormstrup understregede ved fejringen, at disse værdighedsambassadører nu vil udfylde en nøglerolle i at sikre en værdig ældrepleje for Vallensbæk Kommunes ældste borgere, og herved bidrage markant til den overordnede kvalitet i ældreplejen.

Initiativet med at uddanne værdighedsambassadører indgår i Vallensbæk Kommunes fortsatte bestræbelse på at prioritere værdige relationer, både med ældre borgere men også deres pårørende. Dette er et centralt fokusområde i kommunens værdighedspolitik, som nu styrkes yderligere med de nyuddannede værdighedsambassadørers indsats.

https://www.vallensbaek.dk/om-kommunen/nyheder-og-vallensbaek-nu/nyhedsarkiv/nye-vaerdighedsambassadoerer

Kilde: Vallensbæk Kommune