Vallensbæk Skolevalg: Moderaterne gør et stort indtryk på unge

dato

Vallensbæk Kommune afholdt for nylig skolevalg på dets tre folkeskoler, hvor 400 elever fra udskolingen deltog med stor entusiasme og engagement. Moderaterne triumferede lokalt med en markant forskel på stemmeprocenten i forhold til det nationale skolevalg.

Eleverne på skolerne har forud for valget haft undervisning i demokrati, argumentation og god debatkultur. Dette blev konkretiseret under en stor valgdebat på Pilehaveskolen tirsdag før valget, hvor de deltagende elev-kandidater debatterede aktuelle emner og politiske holdninger. Ayman Ahmad, Moderaternes kandidat ved valgdebatten, formåede at overbevise et betydelig antal af sine medelever med hans argumenter.

Valgresultatet kom som en overraskelse for mange, da Moderaternes lokale vinderposition i Vallensbæk viste en tydelig kontrast til det nationale resultat, der pegede på Liberal Alliance Ungdom som den store vinder, med over 30 pct. af de stemmeberettigede elevers opbakning. Moderaterne fik på landsplan kun 4,68 procent af stemmerne, hvilket er omkring 15 procent point lavere end i Vallensbæk.

Eleverne satte deres kryds torsdag. Det endelige lokale resultat viste, at de unge i Vallensbæk har en distinkt politisk orientering, der adskiller sig fra landsresultatet - en forskel, som skal stimulere yderligere politisk debat og åbne op for forskellige perspektiver på uddannelse i demokrati og aktivt medborgerskab.

Det lokale skolevalg i Vallensbæk har dokumenteret, at unge mennesker ikke blot har politiske holdninger - de er også klar til at indgå i politisk debat og demokratisk proces. Med deres stemmer har de unge vist, at de vil være en del af den politiske beslutningsproces.


https://www.vallensbaek.dk/om-kommunen/nyheder-og-vallensbaek-nu/nyhedsarkiv/overraskende-vinder-af-skolevalget
Kilde: Vallensbæk Kommune