Vallensbæk sikrer støjreduktion med 57 millioner kroner på Egeskovvej og Køge Bugt Motorvej

Foto: Vallensbæk Kommune.
dato

Signifikant støjreduktion på vej: Egeskovvej og Køge Bugt Motorvej i Vallensbæk får 57 millioner kroner

I en storstilet landsdækkende indsats for at bekæmpe trafikstøj, er det blevet offentliggjort, at Egeskovvej og Køge Bugt Motorvej i Vallensbæk Kommune vil blive støjsikret med et beløb på 57 millioner kroner. Dette initiativ er en del af et bredere projekt, hvor i alt 552 millioner kroner er afsat til støjreduktion langs otte udvalgte motorveje over hele landet.

Finansieringen af denne væsentlige forbedring stammer fra Infrastrukturaftalen 2021, hvor der blev afsat en samlet pulje på tre milliarder kroner til at håndtere støjproblematikker. Vallensbæk Kommune har længe været aktivt engageret i arbejdet for at mindske trafikstøjen, som har påvirket kommunens borgere.

Borgmester Henrik Rasmussen erklærer sin anerkendelse af Folketingets tiltag for at sikre bedre beskyttelse mod trafikstøj, hvilket bliver set som en vigtig sejr for Vallensbæks borgere. Projektet nær Egeskovvej og Køge Bugt Motorvej er blot ét blandt de otte igangværende projekter, som løber fra nu og frem til 2027, med målet om at forbedre livsmiljøet for de mest støjplagede borgere.

I den samlede oversigt over projekter finansieret af 2024-støjpuljen optræder foruden Vallensbæk-projektet også projekter i bl.a. Benløse langs Vestmotorvejen, i Ringe ved Svendborgmotorvejen og i Mølleholmen langs Holbækmotorvejen, med beløb der spænder fra 45,1 til 122,4 millioner kroner.

Denne investering i støjreduktion markerer et afgørende skridt fremad for Vallensbæk og de andre berørte kommuner ved at adressere og nedsætte trafikstøj, der har været til gene for mange borgere. Beboerne kan derfor se frem til et betydeligt mere roligt og behageligt bomiljø i den nærmeste fremtid.

https://www.vallensbaek.dk/om-kommunen/nyheder-og-vallensbaek-nu/nyhedsarkiv/flere-stoejskaerme-til-vallensbaek

Kilde: Vallensbæk Kommune