Vallensbæk Kommune godkender udvidelse af daghjem for at forbedre ældres livskvalitet

Foto: Vallensbæk Kommune.
dato

Udvidelse af daghjemmet på Højstruphave får grønt lys fra økonomiudvalget i Vallensbæk Kommune

I et nyligt styregruppemøde den 17. januar 2024 godkendte økonomiudvalget i Vallensbæk Kommune et projektforslag omkring udvidelsen af daghjemmet på Højstruphave. Dette skridt er en del af kommunalbestyrelsens budgetforlig for 2023, hvilket markerer et vigtigt initiativ dedikeret til at forbedre livskvaliteten for de ældste borgere i kommunen.

Borgmester Henrik Rasmussen fremhæver, at udvidelsen er et udtryk for kommunens engagement i at forbedre den ældre befolknings livskvalitet. Han betoner vigtigheden af, at det nye daghjem vil fremme social interaktion og tilbyde relevante aktiviteter der indbyder til aktiv deltagelse. Derudover fremhæves aflastningen til de pårørende, som bliver en integreret del af daghjemmets tilbud.

Formålet med daghjemmet er at forhindre forringelse af funktionsevnen og undgå sociale isolation blandt de ældste ældre. Det tilbyder også pårørende den nødvendige aflastning og mental rekreering.

Detaljerne omkring den planlagte tilbygning omfatter en forventet færdiggørelse i efteråret 2025. Den vil inkludere en opholdsstue på 100 m2, et tekøkken og opdaterede toiletfaciliteter for at skabe bedre rammer for de daglige aktiviteter.

Yderligere udvendige tilpasninger vil inkludere en udvidelse af parkeringsområdet og en ny gårdhave, der skal fremme udendørsaktiviteter. Budgettet for dette ambitiøse byggeprojekt er fastsat til 1 mio. kr. i 2023 med en yderligere investering på 8,5 mio. kr. i 2024, og byggeriet forventes at starte i sommeren 2024.

Næste skridt i processen er den formelle godkendelse fra Kommunalbestyrelsen, som er planlagt til at finde sted den 28. februar. Med disse planer viser Vallensbæk Kommune sit fortsatte fokus og dedikation til at forbedre de ældre borgeres livsvilkår.

https://www.vallensbaek.dk/om-kommunen/nyheder-og-vallensbaek-nu/nyhedsarkiv/nu-saettes-der-gang-i-udvidelsen-af-daghjemmet-paa-hoejstruphave

Kilde: Vallensbæk Kommune