Værdidrevet plejehjem åbner i Vallensbæk i 2026: Vil tilbyde individuel pleje med fokus på ro og nærvær

Foto: Vallensbæk Kommune.
dato

Kommunen har indgået en aftale med en solid aktør indenfor plejeområdet, Diakonissestiftelsen, om opførelsen af et nyt friplejehjem på Gymnasievej i Vallensbæk Nord.

Plejehjemmet, der kommer til at rumme 48 boliger, forventes at åbne dørene for nye beboere i begyndelsen af 2026.

Diakonissestiftelsen er en mere end 160 år gammel non-profitorganisation med et stærkt værdigrundlag baseret på menneskelig omsorg. Organisationen, der har hjemme på Frederiksberg, har til dato drevet et plejehjem i Gentofte, og beskæftiger omkring 450 medarbejdere og 200 frivillige.

Udover plejehjem, uddannelse og hjemmepleje, driver Diakonissestiftelsen også hospice, socialpsykiatri, børnehuse, genbrug, konferencelokaler og frivillighed.

Diakonissestiftelsen råder desuden over Danmarks eneste alterbrødsbageri.

Friplejehjemmet i Vallensbæk byder på ro, nærvær og overskuelighed

Det nye plejehjem i Vallensbæk vil bestå af fire mindre enheder, hver med 12 boliger. Med et design og en indretning, der tager særligt højde for beboere med demens, er ro og overskuelighed nøgleord i hverdagen på plejehjemmet.

"Selvom vi taler om et friplejehjem, skal det naturligvis leve op til de samme kvalitetskrav og tilsyn som alle andre plejehjem," udtaler Vallensbæk Kommune.

Plejehjemmet vil tilbyde beboerne mulighed for at tilkøbe yderligere services, som eksempelvis ledsagelse på gåture eller til byen. Med dette vil de ønske at tilbyde en høj grad af fleksibilitet for de ældre, der har et ønske om mere individuel pleje og omsorg.

Det bliver spændende at følge opførelsen af vores nye friplejehjem, der kommer til at repræsentere en nyepoke i ældreplejen i Vallensbæk Kommune.


https://www.vallensbaek.dk/om-kommunen/nyheder-og-vallensbaek-nu/nyhedsarkiv/friplejehjem-i-vallensbaek-er-endelig-paa-plads
Kilde: Vallensbæk Kommune