Stemmeprocenten faldt ved Europa-Parlamentsvalget i Vallensbæk

Foto: Vallensbæk Kommune.
dato

56,59 procent af Vallensbæks vælgere stemte ved årets Europa-Parlamentsvalg.

De tilforordnede har lukket Vallensbæks tre valgsteder efter at have opgjort stemmeprocenten til Europa-Parlamentsvalget. Resultaterne bliver offentliggjort kl. 23.00 på kmdvalg.dk. Fintællingen af stemmerne foregår mandag den 10. juni, med endelige resultater offentliggjort fra kl. 14.

Stemmeprocentfordelingen ved de tre valgsteder i Vallensbæk var forskellig fra skole til skole. Ved Vallensbæk Skole stemte 45,49 procent af vælgerne, mens Egholmskolen havde en højere stemmeprocent på 66,06 procent. Pilehaveskolen lå midt imellem med en stemmeprocent på 59,10 procent.

Til sammenligning så stemmeprocenterne ved de samme tre skoler lidt anderledes ud ved Europa-Parlamentsvalget i 2019. Dengang stemte 59,74 procent ved Vallensbæk Skole, mens Egholmskolen havde en markant højere procent med 74,08. Pilehaveskolen havde også en højere stemmeprocent dengang med 70,12 procent.

Selvom stemmeprocenterne er faldet en smule sammenlignet med 2019, er det stadig et vigtigt engagement fra borgerne i Vallensbæk, der viser deres interesse i Europas fremtid.

https://www.vallensbaek.dk/om-kommunen/nyheder-og-vallensbaek-nu/nyhedsarkiv/valgstederne-er-lukkede

Kilde: Vallensbæk Kommune