Nye navne, grønne initiativer og fællesskab i Vallensbæk begejstrer borgerne

Foto: Vallensbæk Kommune.
dato

Vallensbæk Kommune har gennemført en række spændende projekter og begivenheder, der har skabt stor interesse blandt borgerne.

Tre kommunale ejendomme har fået nye navne efter godkendelse ved sidste kommunalbestyrelsesmøde inden sommerferien. "Hjemmeværnsgården" er nu omdøbt til "Enghuset", "Toftevej" har fået navnet "Toftehuset", og "Dagplejens administration" er blevet til "Højruphus". De nye navne skal hjælpe nuværende og kommende beboere med at finde vej og genkende bygningerne.

En ny statsskov i Vallensbæk er også blevet godkendt af kommunalbestyrelsen. Der er afsat 50 mio. kr. til skovrejsning i hovedstadsområdet for årene 2022-25, og et areal nordvest for landsbyen er udpeget til formålet. Skovrejsningen vil støtte kommunens klimaplan ved at opsamle CO2 og give naturoplevelser for borgerne.

Kommunen har afholdt to store sankthansfejringer med forskellige aktiviteter. Borgmesteren holdt en tale om taknemmelighed, og arrangementerne blev organiseret i samarbejde med Vallensbæk Lions, Vallensbæk Kirkes Kor og Vallensbæk Musikskole.

Rundturen på cykel med borgmesteren til 'Store Cykeldag' samlede 100 cykelglade borgere. Turen på 15 km førte deltagerne gennem Strandparken, Mosen og landsbyen, og der blev arrangeret konkurrencer og grillmad ved Naturlegepladsen.

Vallensbæk Kirkeskov blev indviet med deltagelse af kirkeminister Morten Dahlin. Skoven, som omfatter 46.220 træer plantet på 16 ha jord, vil kunne optage 4.252 tons CO2 om 70-75 år.

Seniorhuset Korsagergaard afholdt en sommerfest med omkring 175 deltagere, hvor der var koncert med fællessang og lodtrækning om gaver fra lokale virksomheder. Pilehavehus fejrede også 25 års jubilæum med deltagelse af borgmesteren, som overrakte fire store blomsterkrukker som gave.

I forbindelse med opførelsen af en ny daginstitution deltog mere end 100 børnehavebørn i det første spadestik. Den nye institution vil have plads til ca. 100 børn fordelt på tre vuggestuegrupper og tre børnehavegrupper.

Kids Tour 2024 tiltrak mere end 100 børn, og arrangementets indtægter gik til Børneulykkesfonden.

Vallensbæk Vandskiklub vil være vært for Nordiske Mesterskaber i Vandski, hvilket forventes at tiltrække opmærksomhed og engagement fra både lokale og tilrejsende sportsentusiaster.

https://www.vallensbaek.dk/om-kommunen/nyheder-og-vallensbaek-nu/nyhedsarkiv/nyt-fra-borgmesteren-15

Kilde: Vallensbæk Kommune