Når forskning møder lokalsamfundet: Historien om Poul Pabian og stiftelsen af Folkeuniversitetet Vallensbæk

Foto: Vallensbæk Kommune.
dato

Poul Pabian, som har boet i Vallensbæk siden 1973, havde en vision om at bringe ny viden fra forskellige eksperter til byen. Med denne vision var han i 2015 med til at stifte Folkeuniversitetet Vallensbæk.

Med en baggrund, der inkluderede at være økonomidirektør, regionschef og direktør i forskellige organisationer, havde Pabian den nødvendige erfaring til at lede universitetets opstartsfase. Selvom universitetet kan se frem til nogle mulige nedskæringer, håber Pabian på at kunne forny og udvide dets tilbud.

Folkeuniversitetet Vallensbæk skiller sig ud gennem Pabians vision om at gøre dets indhold mere levende, eventuelt gennem partnerskaber med lokale organisationer. Pabians ønskeliste for universitetet inkluderer alt fra kulturrejser til weekend-retreats. Det overordnede mål er at bruge universitetet som en platform til at skabe et fællesskab og udvidet forståelse inden for Vallensbæk's grænser. Universitetet er ivrigt efter at tiltrække flere bestyrelsesmedlemmer og især at tiltrække yngre generationer til dets programmer.

Folkeuniversitetet er altid åben over for nye ideer og partnerskaber. De, der er interesseret i at blive involveret, opfordres til at kontakte universitetet via e-mail på folkivall@gmail.com. Foreningen er også på udkig efter frivillige, især nye bestyrelsesmedlemmer. Møder holdes højst én gang om måneden, og mange af de administrative opgaver håndteres af sekretariatet.

At blive en del af Folkeuniversitetet Vallensbæk er derfor ikke bare en mulighed for at bidrage til et meningsfuldt projekt, men også en chance for at blive en del af et fællesskab, der er engageret i at fremme uddannelse og forståelse inden for Vallensbæk.


https://www.vallensbaek.dk/om-kommunen/nyheder-og-vallensbaek-nu/nyhedsarkiv/portraet-poul-pabian-elsker-at-laere-nyt
Kilde: Vallensbæk Kommune