Hvidovre og omegn gemmer affaldet væk

Profilbillede

XL-BYG Knud Larsen Byggecenter i Hvidovre har oplevet en stigende interesse for affaldsskjulere efter næsten alle huse i landet skal have flere affaldsspande som konsekvens af Danmarks nye affaldsplan.

Borgerne i Hvidovre og omegn har reageret kvikt på regeringens nye affaldsplan. Ideen med planen er, at alle husstande skal sortere deres private affald i ti forskellige dele af klimamæssige årsager. Det betyder, at de fleste husstande i Hvidovre og omegn – såvel som i resten af landet - får to til fire affaldsspande.

"Mange bekymrer sig om, hvordan deres facade på huset ser ud, og så køber de et affaldsskjul til affaldsspandene, da spandene jo ikke ligefrem pynter, selvom de tjener et godt formål," siger Ole Henriksen, der er ekspeditionsleder ved XL-BYG Knud Larsen Byggecenter i Hvidovre.

Han forventer, at endnu flere folk vil købe affaldsskjul i 2021, hvor de nye affaldsspande efter planen bliver leveret.

"Vi kommer til at få et stort udvalg af affaldsskjulere, da vi regner med, at et så omfattende tiltag som den ny affaldsplan kommer til at smitte af på efterspørgslen og travlheden i butikken," siger Ole Henriksen.

Hvis du overvejer at købe en affaldsskjuler til dine skraldespande, har Ole Henriksen tre gode råd:

1) Overvej design
Tænk affaldsskjulets design sammen med din have og dit hus. Mange går efter de praktiske modeller, der kræver minimalt vedligehold, men der er også andre løsninger at vælge mellem. Du kan for eksempel bygge affaldsskjulet sammen med et eksisterende hegn eller vælge en model med espalier til slyngplanter. Nogle placerer affaldsskjulet op mod et højbed i forhaven, det får skjulet til at skille sig mindre ud i højden. Og er du gør-det-selv-typen, kan du føre beklædningen fra dit hus videre på affaldsskjulet, hvilket giver et meget gennemført udtryk.

2) Tjek størrelsen
Undersøg ved kommunen, om der er nye eller ekstra skraldespande på vej til dit område og bed om målene på spandene. På grund af den politiske aftale fra i sommer skal mange kommuner have nye skraldespande. De nye spande vil ofte være bredere end de gamle, og det er ærgerligt, hvis du køber og installerer et affaldsskjul, der efter kort tid ikke har plads til alle dine skraldespande, eller ikke er designet til at kunne udvides.

3) Undersøg reglerne
Find ud af, hvor langt inde på din grund skraldespandene må stå, og hvordan adgangsforholdene skal være. Så får du også lettere ved at beslutte dig for modellen. Det er fx flot med en helt lukket affaldsskjuler med låg, men der er ofte krav om, at man tager spandene ud af affaldsskjulet, når de skal tømmes, og er der langt ud til affaldsskjulet skal du overveje, om det bliver et irritationsmoment for dig i længden.

Kilde: Epicent.dk
Flere artikler