Børnefest for kommunens nye daginstitution

Fra venstre mod højre er det projektleder ved Gråkjær Bjarne Edske, direktør for Gråkjær Henrik Skaarup og borgmester Henrik Rasmussen og flittige børn fra nogle af Vallensbæks institutioner. Foto: Vallensbæk Kommune
dato

Onsdag hjalp mere end 100 børn til med skovle og trillebøre, da Vallensbæk Kommune og Gråkjær tog det første spadestik til en ny institution i Vallensbæk.

Der var gang i skovlene og 10 små rødgule trillebøre i børnestørrelser onsdag formiddag foran Vallensbæk Skole. Her havde Vallensbæk Kommune og entreprenøren Gråkjær inviteret over 100 børnehavebørn fra de nærmeste institutioner til officielt at sætte byggeriet af kommunens nye daginstitution i gang.

Den nye institution bliver opført i røde genbrugsmursten og med et flot saddeltag, så byggeriet kommer til at tale godt sammen med den nærmeste nabo, Vallensbæk Skole.

- Vi glæder os til, at den nye institution står færdig, så byens børn får endnu et fantastisk dagtilbud med gode fællesrum og legeplads fuld af muligheder. Og så er jeg rigtig glad for, at vi sammen med arkitekten og entreprenøren får skabt en bygning, der kommer til at falde smukt ind i landsbyens udtryk, og hvor der stadig vil være god adgang til de grønne områder, siger borgmester Henrik Rasmussen.

Byfornyelse og udvikling
Borgmesteren fik sammen med direktør for Gråkjær Henrik Skaarup og projektleder ved Gråkjær Bjarne Edske god hjælp af otte frivillige børn til at tage det første spadestik. Også hos Gråkjær glæder man sig til at gå fra projektbeskrivelser og -tegninger til byggefasen.

- Samarbejdsklimaet med Vallensbæks team har været helt i top, og engagementet og indstillingen til projektet er en fornøjelse at opleve. Vi oplever et stort behov for og en stærk vilje til byfornyelse og udvikling i Vallensbæk Kommune. Vi håber, at dette projekt er starten på mange andre gode projekter i fremtiden i Vallensbæk, siger direktør for Gråkjær Henrik Skaarup, der også takkede de mange børn, som gjorde spadestikket ekstra festligt.

Den nye daginstitution 

  • Bliver på 1.162 m2 i to etager 
  • Skal huse minimum 100 børn 
  • Indrettes med tre vuggestuegrupper med 12 børn i hver, og tre børnehavegrupper med 22 børn i hver 
  • Får også en liggehal på 40 m2, et moderne produktionskøkken og rummelige fællesrum på begge etager 
Kilde: Vallensbæk Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.