Alt du skal vide om brevstemning til Europa-Parlamentsvalget 2024

Foto: Vallensbæk Kommune.
dato

Europa-Parlamentsvalget 2024: Det skal du vide om brevstemning og valgdagen

Europa-Parlamentsvalget står for døren, og søndag den 9. juni 2024 fra kl. 9-20 er det tid for borgerne i landet at sætte deres præg på EU's fremtid. For dem, der ønsker at brevstemme, åbnes der op for denne mulighed allerede mandag den 29. april 2024, og brevstemmeperioden løber indtil torsdag den 6. juni 2024.

Det er værd at notere, at brevstemning er mulig i enhver kommune over hele landet. Gyldig legitimation er et krav, når man ønsker at brevstemme, hvilket inkluderer pas, kørekort eller sundhedskort. Skulle man vælge at brevstemme mere end én gang, er det kun den sidst afgivne stemme, der bliver talt. Vigtigt at huske er også, at vælger man at brevstemme, kan man ikke stemme på selve valgdagen.

Når det kommer til brevstemmesteder og åbningstider, er der flere muligheder. Kultur- & Borgerhuset vil have åbent for brevstemning fra mandag til torsdag kl. 11-19, fredag fra 12-17 og lørdag kl. 10-15. På Grundlovsdag, den 5. juni, er åbningstiden kl. 10-12, og på sidste brevstemmedag, torsdag den 6. juni, er der udvidede åbningstider fra kl. 9-19. Seniorhuset Korsagergård tilbyder også muligheden for at brevstemme på udvalgte tidspunkter.

Til vælgere med funktionsnedsættelse er der gjort særlige tilpasninger i Kultur- & Borgerhuset og Seniorhuset Korsagergård for at imødekomme behov som nedsat førlighed. Dette inkluderer stemmerum udstyret med sort pen, lup, LED-lampe, hæve-sænkebord og CCTV.

Der tilbydes også muligheden for brevstemning hjemmefra for de vælgere, som ikke kan møde op på grund af sygdom eller manglende førlighed. Dette foregår torsdag den 30. maj, og ansøgningsperioden for hjemmebrevstemning starter søndag den 12. maj med sidste frist tirsdag den 28. maj kl. 19.

Slutteligt er brevstemning også en mulighed på særlige steder som Rønnebækhus, Pilehavehus, og Højstruphave, der åbner op for stemmeafgivelse onsdag den 30. maj. Det sikrer, at så mange som muligt får mulighed for at deltage i valghandlingen, selv før den officielle valgdag.

https://www.vallensbaek.dk/om-kommunen/nyheder-og-vallensbaek-nu/nyhedsarkiv/kandidatlisten-til-europa-parlamentsvalget-er-klar

Kilde: Vallensbæk Kommune